Elev indlæg "Poetisk Dokumentar"


Poetisk dokumentar – Midtnight City

 Som den første mediefagsproduktion på B-niveau i år, lavede vi en faktaproduktion – en dokumentar. Vi blev hurtigt enige om, at det ikke skulle være en ”kedelig” dokumentar, der lå lige til højrebenet. Vi ville udfordre os selv og lave noget anderledes og spændende. Den første idé om, hvad filmen skulle omhandle, var den bedste idé, som vi hurtigt besluttede os for at gå efter.
En bekendt af gruppen, Patrick, arbejder som fotograf i nattelivet på diskoteker/barer.  Idéen var ganske simpelt at følge ham på job for en nat. Allerede her opstod den første udfordring – alle optagelser skulle i kassen på fire timer. I sammenråd med vores mediefagslærere, Jakob og Jacob, fandt vi den poetiske dokumentar passende, til hvad vi ville udtrykke med filmen. En poetisk dokumentar om en bokser lod vi os inspirere af.
 "Vi er meget tilfredse med det færdige resultat. 
Læn dig tilbage, smid fødderne op, 
skru godt på for lyden 
og tag med os en tur i byen i 
Midtnight City"


Fem hurtige om den poetiske dokumentar:
  •      Skildrer de poetiske og sanselige sider af virkeligheden
  •      Alt, der hedder lys, farver, tempo, lyd og perspektiver er i fokus
  •      Detaljer, detaljer, detaljer
  •      Tilskueren skal opleve, sanse, udfordres, føle og nyde. En film, der er lækker at se på
  •      Intet konkret handlingsforløb, men en rød tråd samt eviggyldig tid


Ovenstående elementer valgte vi at inddrage og fokusere på i vores film, hvilket blev både vores fordele og ulemper. Vi tog en kæmpe chance ved at slæbe en kæmpestort og dyrt kamera samt et GoPro på en boomstang med i byen i Vejle en fredag nat, hvor vi ikke havde nogen sikkerhed i, hvordan aftenen ville forløbe. Ville der være den rigtige feststemning? Hvordan ville lyset være? Ville der overhovedet være nogle mennesker? På vejen fra idé til film lavede vi et story board, som skulle danne ramme for, hvad filmen skulle indeholde. Men igen kunne vi ikke gå ud fra, at de optagelser vi ønskede, ville være mulige at optage, hvorfor vi selv måtte optræde i filmen et par gange. Med den rigtige indstilling og en god portion held, fik vi nogle rigtig fine optagelser i hus. Sammenlagt næsten fire timers materiale fordelt på to kameraer, brugte vi lang tid på at finsortere, for det var ikke alt, vi kunne bruge. Indimellem var der gode optagelser, som blev mere eller mindre ødelagt af en beruset persons ansigt meget tæt på linsen.
  
En film af:
Emma Fjalland Lund, 3.U
Anne Dorthe Søe Mikkelsen, 3.U
Frida Johanne Møller, 3.j
Cecilie Bjørnsteen, 3.j

Kommentarer