Hvordan konstrueres et nyhedsindslag

Det du oplever som fakta indslag i tv, som f.eks. et nyheds indslag er ikke tilfældigt stykket sammen. Men følger ofte en nøje planlagt rytme af indstillinger der skal være med til, dels at styrke indslagets visuelle værdig eller den æstetiske oplevelse. Samt, måske endnu vigtigere at, give dig fornemmelse af at det du er ser er fakta og at mediet er noget du kan stole på. Charlie Brooker er en engelsk komikker og reporter ansat hos blandt andet det britiske moderskib BBC (British Broadcasting Borporation kan sammenlignes med Danmarks Radio i Danmark og DR er da også dannet med BBC som forbillede).

Charlie Brooker giver dig et indblik i nyhedsverden på en sarkastisk og sjov måde i dette 2 min korte nyhedsindslag om et nyhedsindslag, rimelige meta-agtigt. 


Brooker stiller også skabt på typen af nyhedsværter. Både i britisk- og amerikansk tv. Prøv engang at se hans analyse i nedenstående og hvordan han kategorisere de forskellige tv-værts typer og se om ikke også du kan genkende nogle af samme mønster i dansk tv.

Kommentarer